Janna RantalaOlen lastenpsykiatri, pari- ja perheterapeutti, kolmen lapsen äiti. Blogissani availlaan kapinan ja kyseenalaistamisen lahjaa, jonka lapset meille tarjoavat.

2 kommenttia:

 1. Olen lueskellut blogiasi Ylen olotilassa. Ehdin jo harmitella, että se loppui. Mukavaa, että jatkat täällä!

  Meidän perheen luennnolla (aivan mahtava!) esittämäsi ajatus siitä, että lapset ovat ihmisiä, ei ole uusi. J.R.R. Tolkien kirjoittaa "Letters by J.R.R. Tolkien" jollekin toimittajalle, että ei hän kirjoita kirjojaan lapsille. Hän kirjoittaa kirjojaan sellaisille ihmisille, jotka tykkäävät sellaisista kirjoista, mitä hän kirjoittaa. Että usein unohdetaan, että lapset ovat ihan samanlaisia ihmisiä kuin aikuisetkin, vain kehittymättömämpiä. Lapsia on aivan yhtä monenlaisia kuin aikuisia.

  Olen kerinnyt monta kertaa tuskastua hyväätarkoittaviin kasvatusneuvoihin, jotka perustuvat joko siihen, miten lapset yleensä tai mikä neuvojan omien muksujen kanssa toimii. Minun poikani on yhtä tyypillinen poika kuin minä (matemaatikko ja tekniikan tohtori) olen tyypillinen nainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta!
   Ajatus ei tosiaan ole omani, mutta niin kovin helposti unohtuva: lapsi on ihan vain inhimillinen ihminen omine toiveineen ja kompurointeineen - kuten hänen vanhempansakin.
   Mistä puheen ollen: pahoittelut myöhäisestä vastaamisesta, opettelen vasta tätä hommaa...

   Poista