tiistai 22. huhtikuuta 2014

Uusintapainos

llahduttava uutinen kustantajalta: kirjastani otetaan uusintapainos. Kunpa elämästäkin saisi! 

Vaikka tavallaan, hetkittäin, sitä tuntuu lasten kautta saavankin.

Minä ja mieheni päätämme elämämme arkiset asiat: missä asumme, mitä harrastamme, syömme, puuhailemme. Teemme tietysti ratkaisut lasten hyväksi. Mutta mikä se hyvä on? Oma unelmalapsuutemme: korjattu uusintapainos.

Lapsuuteni harmittavan harvinaiset kulttuurinautinnot korvataan kukkuramitoin. Viis siitä, että lapseni nukahtaa Prinsessa Ruususen kolmannessa näytöksessä: kulttuuri kuuluu hyvään lapsuuteen Partioleireillä viihtyneen isän lapsi lähtee Jamboreelle tai itkee ja lähtee. Leirielämä opettaa selviytymistaitoja ja yhteisöllisyyttä, ja sitä paitsi metsässä lasten on hyvä hengittää.

Jossain kohtaa unohtui, että lapsellani on oma unelmalapsuus. Se saattaisi jopa toteutua, jos lakkaisin käsikirjoittamasta omaani.

4 kommenttia:

 1. Jamboree-matka maksaa 3000-4000 euroa (ks. http://jamboree.fi/lahtijalle/hinta/). Vähän halvemmallakin voisi kyllä niitä omia toteutumattomia unelmiaan toteuttaa.

  Mutta sitten taas toisaalta: meille hankittiin piano. Ei sekään ihan ilmainen ollut.

  VastaaPoista
 2. Unelmilla on hintansa - etenkin vanhempien unelmilla!

  VastaaPoista
 3. Suuret kiitokset kirjasta, sitä parhaillaan luetaan suurella mielenkiinnolla! Nukkumaanmenoon löysin kirjasta apuja, "älä provosoidu" kosketti minua kovasti, kirjan avulla oppii ymmärtämään paremmin lapsen ajatusmaailmaa.. Jäähypenkkiasia kiinostaa kovasti, en äkkiseltään löytänyt kirjasta kohtaa missä sitä käsitellään? Odottelen kovasti jos aihe tulisi tänne blogiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Jäähystä kirjoittelin sivulla 32-35 sisarussuhteiden näkökulmasta ja sivulla 82 aikuisen omien tunteiden hallinnassa.
   Aiheesta on Ylen sivuilla vanhempi (tahallisen provosoiva...) tekstini

   olotila.yle.fi/perhe/lastenpsykiatri-janna-rantala-jaahy

   Mutta katsotaan, ehkä aiheesta löytyy uuttakin sanottavaa blogiin!

   Poista